MISSIE PLOEGINFO PERS EN ZO PRAKTISCH
Duurzame Outfit
Duurzame Outfit

Voetbaloutfit
De zoektocht naar een geschikte verantwoorde sportoutfit heeft enige tijd in beslag genomen. Het bleek helaas niet mogelijk om fairtrade voetbalshirts en voebtalshorts te vinden. Via de ranking site ‘Rankabrand’ (www.rankabrand.nl) hebben we gekozen voor het merk PUMA. De merken worden gerangschikt op basis van duurzaamheidskwesties zoals kinderarbeid, eerlijke lonen voor arbeiders, het gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals biologisch katoen, het uitbannen van giftige stoffen en het beperken van CO2 emissies. Niet perfect, maar zij stonden op het moment van onze keuze wat betreft sportmerken het best gerangschikt.

Puma & duurzaam: C – redelijk op weg, kan beterPUMA heeft het C-label behaald. Het merk is daarmee op weg naar duurzaamheid, maar meer verbetering blijft nodig. PUMA is koploper in zijn sector, een positie die het merk verdient door implementatie van een beleid om de CO2-uitstoot te verlagen, schadelijke stoffen en afval te verminderen en consumenten te stimuleren gebruikte kleding terug te brengen. Bovendien is PUMA lid van de Fair Labor Association (FLA), wat laat zien dat het merk zijn rol in het verbeteren van arbeidsomstandigheden in lagelonenlanden serieus neemt. PUMA kan zijn score verbeteren door de CO2-uitstoot te verlagen, meer groene stroom en milieuvriendelijkere materialen te gebruiken en door meer transparantie en verbetering van de arbeidsomstandigheden door te voeren.

Merkhouder: Kering SA
Hoofdkantoor: Paris, France
Bron: http://www.rankabrand.nl/sportschoenen-sportkleding/Puma (2015)

Shirts sportkampen

Voor de begeleiders van de sportkampen kozen we voor T-shirts die beschikken over het ‘Neutral’- label. De shirts werden aangekocht bij het Schotense bedrijf Allchim (www.allchim.be). De bedrukking gebeurt met inkten op wasterbasis. Deze shirts beschikken over volgende certificaten:

- Gots (Global Organic Textile standard) – biologisch textiel
- Fairtrade – oa goede arbeidsomstandigheden & milieucriteria
- Oekotex – oa geen schadelijke stoffen
- Eu Ecolabel – oa productie op milieuvriendelijke wijze en kwaliteitscriteria
- SA 8000 – sociale norm